Return to site

Med lang fartstid på Hadeland

Tekst og foto: Marit B Skoglund

Opsahl Begravelesesbyrå rundet 30 år i fjor og har med det en solid fartstid her på Hadeland. En av grunnleggerene, Anne Beate Wien Opsahl er fortsatt med i firmaets daglige drift. Firmaet startet opp i 1990, da med to ansatte i små stillinger. Nå sysselsetter de 4 medarbeidere på full tid.  De er profesjonelle gravferdskonsulenter alle sammen, og alle kan gjøre alle jobber i firmaet. – Sånn må det nesten være i en bedrift som vår, sier Anne Beate.  

 

Firmaet leverer komplette løsninger i forhold til gravferd. Det betyr også at de leverer nye gravsteiner og tar på seg oppussing, oppretting, vask og navnepåføring på gamle steiner.  

- Det er slik at kundene har høye forventninger til den jobben vi skal gjøre, det er en jobb hvor det ikke er rom for feil. Alle har en forventning om hvordan for eksempel begravelsesseremonien i kirka skal være, forteller Andris Melaas. 

Paul Arne Opsahl drar fram at de har en unik arbeidsplass i alle de flotte tradisjonsrike kirkebyggene som finnes her på Hadeland. - VI er tett på kulturhistorien hver dag, sier han.  

I Opsahl Begravelsebyrå har de vakt 24 timer i døgnet, alle ukedager. Det vil si at en eller to av de 4 ansatte til enhver tid bemanner telefonen og er klare til å reise ut når noen har gått bort. – Det er en service som er nødvendig, sier Terje Heggen som er den sist ansatte, og som også er inne på eiersiden i byrået.  

Begravelsesbyrået har hovedkontor på Gran, men de har også et avdelingskontor på Harestua. Både på Gran og Harestua samarbeider de tett med Blomsterhandleren som også har butikker begge steder.  

Det siste halvannet året har det kommet opp nye digitale løsninger i forhold til dødsannonser, minnesider og så videre. De tilbyr også strømming av seremonien i kirkerommet dersom kunden ønsker det. Gå gjerne inn på nettsiden www.opsahlbegravelsesbyra.no og se hva de tilbyr der. 

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK