Gå tilbake til nettstedet

MEIERITRÅKKET I FESTIVALMODUS

Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Fotograf BT. Stokke AS

Det ærverdige Meieritråkket i Gran vil under årets Potetfestival framstå som et mobilt festivaltorg som vil kunne benyttes av flere arrangører enn Gran Handel og Håndverk i framtida. Dette forteller talsmann for festivalarrangørene på Hadeland, Morten Wien, til vår avis.

broken image

Det har seg nemlig slik at alle festivalarrangører på Hadeland, nærmere bestemt seks i tallet, har møttes og sett på verdien av samarbeid om arrangementene. Det gjelder bl.a. på områder som markedsføring, innkjøpsavtaler, telt, møbler, etc.

-Vi vil derfor, under årets Potetfestival, presentere forskjellige elementer som alle arrangører kan bruke, og som gir en gjenkjennelsesverdi og representerer regionen vår på en god måte, sier Morten, som forteller at Regionrådet og Ny Bolig Hadeland er viktige samarbeidspartnere for festivalarrangørene.

Nytt av året er at det vil bli satt opp et hvitt og miljøskapende stakittgjerde på Tråkket. Det er det Ny Bolig Hadeland som står bak. Ølbryggeriet «Humbrygg» på Ringerike har dessuten utviklet et helt nytt Hadelandsøl, som det vil bli mulig å få kjøpt på Tråkket, og det er ikke den eneste serveringa du kan nyte godt av. Alle tre festivaldagene vil nemlig Gran Jente- og Guttekorps ha kafé på brosteinen, og der vil både potetsuppe, vafler og andre godsaker bli å få kjøpt.

På fredag er det i tillegg underholdning av Gran Seniordans, og entertainer Geir Jørgen Stavheim, bedre kjent som Bare1. Hadelandsmesterskapet i potetskrelling vil antakelig trekke mange til Meieritråkket, og det samme kan sies om Hadeland Swingklubb, som møter opp i anledning festivalen.

Lørdag er det korpskonsert, og Gran Jente- og Guttekorps stiller med både hovedkorps og mellomkorps denne dagen. GoodWibe vil danse for alle frammøtte,

-Sommeren er på hell, men er vi heldige med været, er det ikke for seint å ta seg et glass øl i sola og ikke minst kose seg med god underholdning her på Meieritråkket! sier Morten Wien til vår avis.