Gå tilbake til nettstedet

NYOPPUSSET KIOSK FOR ALLE VEIFARENDE 

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker 

Vertinnen på Lygnasæter Hotell, Elisabeth Seigerud Øverlier, (bildet), er stolt over å
kunne tilby de veifarende en renovert kiosk på «Hadelands tak». Det eneste som minner om gamle dager nå, er reklameskiltet på veggen, som er satt opp som en kuriositet og en påminnelse om den spede begynnelsen på det velrenommerte spisestedet på Lygna! 

broken image

Kiosken, nå også kalt «Energistasjo’n», gir førstehjelp hvis du er småsulten og tørst eller hvis bilen trenger drivstoff. Har du lyst på et større måltid, fortsetter du bare til kroa, der du kan velge fra en rikholdig og velsmakende meny, som stedet er viden kjent for. 

-Vi tilbyr både tradisjonsmat og «utabygdsretter» og legger vekt på at gjestene skal være både mette og fornøyde når de drar fra Lygnasæter, sier Elisabeth. Sammen med mannen Trond har hun tatt over driften etter sin far, Ole Seigerud, eller Ole Lygna, som han heter på bygda.

-Det er godt at hjula her er i gang igjen etter pandemien og at folk fortsatt farter langs veiene, sier Elisabeth, som føler at det har vært en god norsk sommer for helårsdestinasjonen Lygnasæter. -Men i disse tider er det viktig å tilpasse arbeidsstokken til trafikken, noe vi synes vi har lykkes med. Vi er heldige som har en solid stab av ansatte, mange med lang fartstid hos oss.  Det gir trygghet i hverdagen, som kan være uforutsigbar når det gjelder antall besøkende.  

-Vi ser nå fram mot høst- og vintersesongen, der både «Viltaften» og førjulslunsjer står på programmet. NC-renn i skiskyting går også av stabelen før jul, og alt i alt er det mye å glede seg til for den som ankommer som gjest på Lygnasæter, lover Elisabeth. Og slagordet til de nye driverne er fremdeles «En gang gjest, alltid gjest»!