Gå tilbake til nettstedet

NYUTDANNET OPTIKER HOS BRILLEHJØRNET PÅ GRAN 

Tekst ogfoto: Anne Lise Skjaker 

Hvis noen påstår å ha sett denne unge dama i Brillehjørnet tidligere, vil det sannsynligvis medføre riktighet. Ingeborg Grini Sørlie (bildet) hadde sin første opptreden bak disken der i 2016, som ekstrahjelp mens hun gikk på Hadeland vg skole. Det ble flere år med jobbing før hun til slutt havnet på Universitetet på Kongsberg, linje for optometri. Men det var i grunnen en tilfeldighet, forteller hun. 

broken image

Etter obligatorisk skolegang er det mange som lurer på hvilket studium de skal velge. Mulighetene er mange, og det skal helst være et valg for resten av livet. Ingeborg krysset av for flere alternativer, med optometri som førstevalg. Med bakgrunn i Grymyrgjengen og musikklinja på videregående, var det et kvantesprang, kanskje inspirasjon fra deltidsjobben var avgjørende? Da hun fikk beskjed om at hun var en av 35 elever som kunne møte til immatrikulering på Kongsberg, var hun spent på hva som ventet henne.

-Optometrier noe annet enn det mange tror, og første året er krevende. Matematikk, fysikk og anatomi er viktige fag, forteller Ingeborg, som kom igjennom det første året og sakte, men sikkert begynte å føle seg til rette i studiesituasjonen. Studiet har korte praksisperioder, så når du er ferdig utdannet etter tre år, kan hverdagen by på mange overraskelser. Selv sier hun at den kliniske biten er hennes sterkeste side, for samtaler med kundene setter hun stor pris på!

-Jeg har vært heldig som har kunnet praktisere og fått gode råd her i Brillehjørnet. Kanskje satser jeg på et masterstudium og et såkalt europeisk diplom innen faget etter hvert. Jeg har en bachelorgrad nå. Men foreløpig er jeg fornøyd med å være ansatt her og bli tryggere i optiker-rollen, avslutter Ingeborg Grini Sørlie, som får de beste skussmål av innehaver Jarle Bang.