Gå tilbake til nettstedet

ØISTAD ELEKTRO I SITT 35. DRIFTSÅR

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

Øistad Elektro ble etablert i 1984 av Terje Øistad. Siden har omsetningen og staben økt jevnt og trutt, og i dag har ti personer sitt virke i bedriften. Av disse er det èn lærling og èn utplassert skoleelev, forteller Tor Erik Øistad, Terje Øistads sønn, som ble med bedriften for 13 år siden.

broken image

Firmaet flyttet inn i eget bygg i 1997. På eiersiden i dag finner vi i tillegg til far og sønn Øistad tre av de ansatte: Kim Åserud, Per Morten Aasheim og Erik Brokerud.

 

Elektrofirmaet betjener hele Hadeland og omegn, men har også oppdrag i Oslo for faste kunder. Det jobbes mye i næringsbygg, men elektrikerne har òg mange oppdrag i private eneboliger. – Vi tar både små og store jobber, og de siste åra har vi hatt rammeavtaler med de tre hadelandskommunene når det gjelder el-service og -vedlikehold på skoler, omsorgsboliger og andre kommunale bygg, forteller Tor Erik.

 

De erfarne elektrikerne anbefaler el-kontroll i boliger hvert femte år; i landbruksbygg helst hvert tredje år. Firmaet er i tillegg til å være sertifisert for el-kontroll av bolig, også sertifisert av Nemko for el-kontroll av næringsbygg og for termografering av elektriske anlegg. De oppfordrer folk til å skifte ut gamle sikringsbokser.

 

– Det ligger mye god nattesøvn i å gjennomføre dette, siden du da har fjernet de vanligste årsakene til brann, sier Tor Erik (bildet) og de andre elektrikerne hos Øistad Elektro.