Gå tilbake til nettstedet

OPSAHL BEGRAVELSESBYRÅ

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

Paul Arne Opsahl i Opsahl Begravelsesbyrå/Hadeland Stein kan fortelle at antall dødsfall på Hadeland i coronaperioden har vært som tidligere. Som kjent er det ikke registrert coronadødsfall i vår kommune.

broken image

Paul Arne Opsahl (t.v.) og Andris Melaas foran den nye firmabilen de disponerer.

-Når det gjelder selve begravelsesseremoniene har det blitt visse endringer det siste halve året. Familien til avdøde må nå levere liste til gravferdsmyndighetene over pårørende som møter i kirken. Dernest får de lov å fylle opp benkeradene iht. enmetersregelen. Denne regelen gjelder under hele seremonien, sier Opsahl.

Han vil også nevne at hvis noen har sett et behov for å pusse opp familiegravsteinen, er det fint om dette kan bestilles i god tid. Etter at steinen er vasket og renset og skriften fornyet, framstår steinen som ny, sier Opsahl, som helst driver med dette sommerstid og på høsten.

Bergravelsesbyrået åpner nå i oktober et nytt samtalekontor i Sagparken på Harestua, for de som bor lengst sør i regionen de betjener. Her har også deres gode samarbeidspartner, Blomsterhandleren, en filial. – Avtal tid på forhånd, slik at vi er til stede når du ønsker å snakke med oss, sier Paul Arne Opsahl, som har mor Anne Beate og Andris Melaas med seg i firmaet.