Gå tilbake til nettstedet

Tradisjonen tro: det blir julemarked på Granavollen, Grinakervev og museet

Tekst: Anne Marie Hvattum

Du kan like godt notere deg datoene 21.og 22.november med en gang: da blir det skikkelig førjulshælj på Granavollen. Mange boder, konserter og utstillinger vil lage stemning rundt hele kjørkevangen.

broken image
-Julemarkedet vil bli mer rikholdig enn noen gang, opplyser Anne Jorunn Stensæter i markedskomiteen. -Vi har fått henvendelser fra folk fra fjern og nær som vil stille ut, og det synes vi er stas. Som før vil Husflidslaget være en viktig aktør med sine produkter, men her vil det det også være å få kjøpt honning og saueskinn, hatter og luer, gammeldags julepynt og masse andre pynteting, juledekorasjoner og såper, for ikke å snakke om mat: rakfisk og kjøttkaker, potetsuppe og alskens epleprodukter. På Grinakervev er det også mange utstillere og museet lager marked med fokus på barna.
Konserter, utstillinger og tjuvstart

Det som gjør julemarkedet på Granavollen litt annerledes enn andre marked, er jo at det skjer mye rundt selve arrangementet. Ny utstilling i Glasslåven, konserter og opplevelser. Fredag blir det en liten “tjuvstart” med konsert i Glasslåven med Knut Anders Sørum og påfølgende “Markedspøbb” i Gregerstua. Gjæstgiveriet vil servere juletallerken begge dagene pluss at det blir julemiddag lørdag kveld.

“Myndig vakthold”

-Vi er i løpende kontakt med smittevernteamet i Kommunen, sier Stensæter. Vi har tillatelse til å arrangere markedet under forutsetning av at koronasituasjonen er under kontroll og vi skal ha vakter som går rundt på Granavollen og passer på at folk holder avstand. For mer informasjon om utstillere og konserter: se “Historiske Hadeland” på Facebook og web.