Return to site

Portrettet: Stian Lyberg

KREATIV BALLSPILLER MED AMBISJONER

Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Fotograd BT Stokke AS

· Portrett

Det var flyver han skulle bli. I ungdomsåra satt Stian Lybergofte med nesa i bøker om aerodynamikk og annen litteratur relatert til yrket. Var det noe han ikke skulle gjøre, var det å følge i farens journalistfotspor. I dag må sønnen bare konstatere at begge befinner seg ikommunikasjonsbransjen. Og der trives han utmerket, mannen som liker å tenke stort og etter 25 år i Oslo kjøpte gård i Bjoneroa nærmest på impuls! Nå har han også tatt på seg jobben som styreleder i Gran Handel og Håndverk. 

broken image

 De første par åra av livet befant Stian Lyberg seg i Vardø,der han ble født. Men med en far som stadig ble hentet inn for å «redde» aviser som gikk dårlig, ble det mye flytting. Derfor påvirket han innbyggertallet både i Fredrikstad, Sarpsborg og Kongsvinger, før han i 1992 ankom Oslo. I oppveksten var han opptat tav å lese, skrive og ikke minst leve friluftslivet. Særlig brukte han enhver anledning til åfiske. Det ble også tid til idrettslige aktiviteter, der håndballen var favorittsporten i flere år.  

Studier etterfulgt av variert jobberfaring  I Oslo begynte han på markedsøkonomistudiet ved det som den gang het Norges Markedshøyskole, nå BI. Etterpå utdannet han seg til tekstforfatter ved Westerdals Reklameskole.  

-Noen vil vel kalle meg en «halvstudert røver», sier den kreative karen, som legger mer vekt på reell kompetanse enn formell utdannelse. Og reell kompetanse er det flust av på CV-en, noe som har gitt ham trygghet og mestringsfølelse. Han har bl.a. vært innom TV-bransjen som manusforfatter og hatt jobben som reklame- og PR-ansvarlig i IKEA. Han ble også hentet inn som markedssjef for Expert (nå Power) for en periode og har sittet i lederstolen i mediebyrået Vizeum.  

Ambisiøs som han er, kom lysten til å starte noe selv, ogkommunikasjonsbyrået PR-operatørene så dagens lys i 2004. Dette gikk veldigbra, og antall personer på lønningslista økte raskt fra 5 til 20. Parallelt med denne jobben, høstet Stian Lyberg også erfaring ved å ta på seg ulike styreverv.  

Kjøpte gård i Bjoneroa og startet eget rådgivningsfirma

I 2017 tok livet en uventet vending for familien Lyberg. Sammen med kona Mette hadde han vært på den nybygde hytta i Valdres og valgte å kjøre på vestsida av Randsfjorden hjem til Oslo. Ekteparet hadde flere ganger snakket om å bosette seg på en bondegård, og tilfeldighetene ville at de så et «Til salgs» -skilt ved Nordre Jønnes gård i Bjoneroa. Enden på visa ble at de kjøpte eiendommen, og i dag er de i full gang med å bygge opp en reiselivsbedrift på stedet.  Planen er å starte et «bed and breakfast» -tilbud i hovedbygningen, og selv om det innebærer mye jobbing, synes begge at livet er godt å leve på vestsida av fjorden! 

-Hvis noen for 10 år siden hadde sagt at jeg skulle bli selveiende bonde på en gård på Hadeland, hadde jeg vel protestert kraftig. Men ikke så mye for 5 år siden, for da hadde drømmen om et liv på landet allerede sneket seg inn, sier «bonden» Lyberg i dag, som liker å se muligheter fremfor problemer. Noen av de 1200 målene på bruket er solgt til en juletreproduserende nabo-bonde, og arealene som er igjen er det konkrete planer for, må vite!  

Kommunikasjonsrådgiveren har også startet sitt eget selskap, Pluss Lyberg, og har hjemmekontor på gården. – Jeg har de fleste kundene mine i Oslo, men ett av mine mål er å bistå virksomheter i regionen med råd, slik at de kan lykkes utenfor hjemmemarkedet sitt, sier den joviale gründeren, som er opptatt av å bidra i lokalsamfunnet. Og han er allerede i gang, i og med at han har tatt på seg styreledervervet i Gran Handelssenter. 

Vil øke den kollektive verdiskapningen og skape etsterkere «vi».  

Den nye styrelederen har selvsagt flere planer for handelsstanden i Gran.  Han mener at basis for en mulig framgang er åøke fellesskapsfølelsen, at de ulike kjøpmennene klapper hverandre oftere på skuldra og er stolte over det de får til i senteret. – Jeg er opptatt av at det vi gjør i foreningen skal bidra til å øke den kollektive verdiskapingen, og ikke minst at Gran skal bli et enda bedre sted å bo og drive næring. Det må også pekes ut en tydelig retning i arbeidet som gjøres, og settes opp mål som flest mulig av medlemmene kan føle et eierskap til. Skal vi lykkes med å oppnå vekst i Gran, må alle bidra, og styret må være en pådriver for å nå målene, sier den nye styrelederen, som innrømmer at han trives bra i rampelyset. 

– Det er utrolig mye framtidsrettet arbeid som har blitt lagt ned i Gran, og vi må bli enda flinkere til å synliggjøre mer av alt det gode arbeidet foreningen står bak. Jeg er redd at mye av innsatsen tas for gitt! sier kommunikasjonsrådgiveren Lyberg.  

Han gleder seg til å kaste kreative baller opp i lufta som styreleder, og med foreningens dyktige ledelse og hardtarbeidende medlemsmasse med på laget, er han ganske trygg på at de blir tatt godt hånd om når de lander!

Men det kommer godt med i mange av livets perioder å ha klokkertro på at alt ordner seg og alt er mulig. Det har den selverklærte opportunisten på Nordre Jønnes!     

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK