Gå tilbake til nettstedet

 

Potet, matopplevelser og yrende handel 

 

· Leder

Det er klart for Potetfestival i Gran igjen. En festival ogmarkedsplass med lange tradisjoner. Undersøkelser GHH har gjort tidligere viser at Potetfestivalen er den aktiviteten folk i distriktet liker aller best i Gran Sentrum. Og det er vi stolte av. 

Vi er ikke stolte bare fordi mange besøker festivalen og sier de liker seg der. Vi er stolte fordi Potetfestivalen er en viktig møteplass i distriktet. Et sted hvor man kan møte naboen eller noen man aldri har møtt før. Et sted hvor gamle ideer møter nye, og næringslivet møter nye kunder. For lokalsamfunn som Gran trenger slike møteplasser. Det er møtet mellom mennesker som skaper lokalsamfunn. Derfor har vi i GHH besluttet at vi ønsker å utvikle Potetfestivalen videre. Vi vil bygge på alt det gode som allerede finnes, og skape en enda mer levende og viktig møteplass.  

" Derfor har vi i GHH besluttet at vi ønsker å utvikle Potetfestivalen videre. Vi vil bygge på alt det gode som allerede finnes, og skape en enda mer levende og viktig møteplass. "

I tillegg ønsker vi å løfte frem matopplevelser og lokalmat. Vi bor midt i matfatet, og er et av de viktigste landbruksdistriktene i landet. Vi har med andre ord all grunn til å være stolte, og all grunn til å løfte dette enda tydeligere frem. I tillegg er det få ting det er bedre å samles rundt, enn gode matopplevelser. Derfor skal Potetfestivalen bli et sted hvor folk kan samles rundt maten. Eller handle god mat. Og vi skal selvsagt løfte frem poteten som en viktig del av dette. Sammen med Maarud har vi i GHH nettopp gjennomført en stor undersøkelse om potetens rolle i det norske kostholdet. Og folkets tale er entydig. Vi elsker poteten! Og vi vet fra før at dere elsker
Potetfestivalen! 

Året festival blir med andre ord mye nytt, og alt det beste av det du kjenner fra før. Og ikke minst håper vi at det har blitt en enda bedre møte- og handelsplass. Så vi håper du vil oppleve maten, markedet, underholdningen og de mange gode tilbudene i år. 

Velkommen til Gran! 

Med vennlig hilsen Stian Lyberg, styreleder i Gran Handel og Håndverk