Gå tilbake til nettstedet

Produserer is til tørste kunder

Tekst og foto: Kari Isingrud

 Spar på Smietorget produserer is til sin egen fiskedisk, menoppdaget at også kundene trengte is på varme sommerdager. Nå har butikkeninvestert i ny stor ismaskin, og lager nok til både seg selv og kundene. 

 

broken image

Ingen skal behøve å drikke lunkne drikkevarer på Hadeland i sommer! 

 

- I fjor oppdaget vi at kunder kjøpte småposer med isterninger for å kjøle ned drikkevarer på varme dager, forteller Roy MortenLereng, daglig leder hos Spar på Smietorget. Han medgir at det var både dyrt og upraktisk for kundene.  

Nå tilbyr han tyvekilos iskasser til 150 kroner kassa. Det er nok til å holde brus og andre drikkevarer kalde en hel kveld. Dette er altså ikke isbiter til å ha i glasset forklarer han. 

- Når folk skal ha gjester eller bare kose seg litt ekstrapå verandaen en sommerkveld, er gjerne kjøleskapet fullt, og det blir ikkeplass til drikkevarene, sier Roy Morten. Det problemet har han selv hatt, og da har han tatt med ei kasse is hjem fra butikken. Slik oppsto idéen om å produsere kasser med is for salg.  

Nå er han spent på etterspørselen. Den nye maskinen har storkapasitet, men hvis tilbudet blir veldig populært kan det være lurt å bestillepå forhånd.