Gå tilbake til nettstedet

PROGRAM LØRDAG 15. SEPTEMBER

Tekst: Anne Lise Skjaker

Lørdag under Potetfestivalen er det virkelig duket for et program som er vel verdt å få med seg. Fra kl. 10 om formiddagen til kl. 01.00 natt til søndag er det «full rulle» i sentrum, og de som holder ut hele dagen vil få opplevelser både for hjerte, øyne, ører og gane!

broken image

Dagen starter med salgsboder i Storgata, og Bondens Marked er med også denne dagen. Utstillingen av gamle traktorer vil holde fram, kafèen på Meieritråkket likeså. Det blir anledning til å kjøre hest og kjerre i sentrum, og det er Gullverkstallen som står bak dette.

De som ønsker å se bygda si i fugleperspektiv vil kunne oppleve det ved å møte opp på Morstadjordet ved Coop. I Stasjonsparken blir det liv, for dit kommer Goggen og Grynet på besøk kl. 11.00 og kl. 14.00. Paret er kjent for de aller fleste gjennom serien om traktoren Gråtass og vennene hans. På samme sted vil Hadeland Hundeklubb og Lassie & Garfield ha funshow og potetløp fra kl. 11.00.

Konsert med Gran Jente- og Guttekorps på Meieritråkket bør du få med deg kl. 11.0, og så er alt klart for festivalens store Motevisning kl. 12.00. Stedet er Festivalteltet.

En artig konkurranse vil gå av stabelen kl. 13.00 i Storgata, nemlig kåring av Hadelandsmester’n i potetskrelling. Vinneren kommer videre til NM på Hamar 22. september.

Gran Ils Turngruppe vil kl. 14.15 vise sine akrobatiske ferdigheter i Festivalteltet.

broken image

Kveldens program innledes kl. 18. Da åpner Festivalteltet, og kl. 18.30 vil Ivan Abrahamsen holde akevittforedrag. Under foredraget blir det anledning til å prøvesmake lokalt øl og ikke mindre enn 4 akevitt-typer. I tillegg serveres det i år lokal mat fra Bondens Marked under arrangementet. Inngangsbilletten inkluderer også et akevittglass fra Hadeland Glassverk. Bygdefesten, som starter senere på kvelden, er også med i billettprisen. Her åpner dørene kl. 20.30, og husbandet, The late night Knights, holder stemningen på topp med fullt trøkk.

broken image

Pål Espen Kilstad kommer innom, dvs. han kan lett forveksles med bl.a. Kari Bremnes og Bjørn Eidsvåg! Utover kvelden vil husbandet spille til dans og underholdning og avslutter en begivenhetsrik dag til kl. 01.00.