Gå tilbake til nettstedet

SECURITAS MED NYE METODER FOR ØKT SIKKERHET 

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker 

Den viktigste oppgaven til Securitas Hadeland er å opprettholde sikkerheten til de
ulike bedrifter, borettslag og privatpersoner som de har i sin kundeportefølje. Firmaets hovedkontorligger i Hønefoss, men de har mange biler som patruljerer på Hadeland.  

broken image

 

-Vi har 10 ansatte som gjennom natta sjekker at dører og vinduer er forsvarlig låst og lukket. Sprinkler- og ventilasjonsrom blir også inspisert for å utelukke bl.a. lekkasjer, forteller avdelingssjef i Buskerud, Espen Larsen, opprinnelig fra Roa.

Securitas kan se tilbake på flere års drift og samarbeider tett med Verisure, som selger boligalarmer. Securitas har de siste årene vært utrykningspartner for Verisure på hele Hadeland.

-Vi har planer om å tilby sikkerhetskurs for butikker i Gran over nyttår. Ofte er det små, enkle steg som fører til bedre sikkerhet i hverdagen. Særlig nyansatte er usikre på hvordan de skal agere ved innbrudd og ran, sier Larsen.


- Flere kunder har installert en tilkallingsknapp som er lett tilgjengelig. Blir denne utløst, går beskjeden via vår vaktsentral til politiet i løpet av kort tid. Vi har også montert kameraer hos flere. Blir disse utløst, «snakker» en stemme med personen som er inne på forbudt område. Dette virker som regel avskrekkende på inntrengerne, som vet at de da er avslørt, sier Espen Larsen (bildet) og legger til at bruk av droner i overvåkingsøyemed nå er helt i startfasen i selskapet.