Gå tilbake til nettstedet

SKOLESTART GIR FULLT TRYKK HOS HADELAND TAXI

Tekst og foto: Marit B Skoglund

På sentralbordet hos Hadeland Taxi har de nok å drive med om dagen. Skolestart er en travel tid på året og de første par ukene er det innkjøring av rutene ved alle skolene i de tre Hadelandskommunene. Hadeland Taxi er en felles bookingtjeneste for taxinæringen i Gran, Lunner og Jevnaker, samt at de også har booking for Nordre Land.

broken image

Wenche Moen styrer trafikken fra sitt sentralbord.

Daglig leder Wenche Moen forteller at de er tre trafikkdirigenter i full stilling og 4 i deltidsstilling. Disse dirigerer til sammen 38 biler rundt omkring i Hadelandskommunene, i tillegg til 10 biler i Nordre Land.

Sentralbordet har akkurat fått installert en ny sky basert telefonløsning, som skal sikre stabile linjer til enhver tid. - Nå skal i teorien ikke en «avgrøvin» telefonkabel lenger ha noe å si. Her skal telefonlinjene fortsatt være operative, forteller Wenche. Alt på sentralbordet er datastyrt. Hun forklarer også at alle bilene er å finne på kartløsningen de har. Trafikkdirigentene kan zoome inn på hver bil, og til enhver tid vite hvor de befinner seg. De får også opp hvor bilen skal og hvem som har bestilt turen.

Våren har vært tøff for taxinæringa, da all kjøring nesten ble kuttet tvert over på dagen, da Norge stengte ned den 12. Mars. Alle ansatte var permittert fra 19. Mars og til midten av Mai. Hadeland Taxi vil takke Oppland Fylkeskommune som det da het, for at de utbetalte en del av skolekjøringa for perioden skolene var stengt. Dette var med å redde mange av sjåførene som mistet hele inntektsgrunnlaget sitt over natta.

Nå er heldigvis alt oppe og går som før igjen, i tillegg til at smittevernet blir fulgt opp gjennom anbefalinger fra Pasientreiser og fylkeskommunen. Hadeland Taxi ønsker med dette alle kunder en riktig god høst.