Gå tilbake til nettstedet

SKØYTEBANEN I GRAN EN STOR SUKSESS!

Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Gran Handel og Håndverk

Daglig leder i Gran Handelssenter, Kari Framstad Lokrheim, forteller at den nye skøytebanen i Gran har vært en stor suksess fra dag én! Barn og unge har besøkt banen både på dag- og kveldstid, og mange eldre lar seg underholde av de unges lek på isen. Man skal ikke se bort fra at dette på sikt er positivt for rekrutteringa til skøytesporten på Hadeland!

broken image

Gruppe fra SFO på Trintom Skole

-Vi har jevnlig besøk av SFO-grupper og gymklasser, og det ser ut til at dette er et lavterskel-tilbud som alle setter pris på, sier Framstad Lokrheim, som skryter av kommunens folk som gjør en flott innsats når det gjelder drifting av banen. Men også privatpersoner og butikkinnehavere hjelper til med å holde banen snøfri og tilgjengelig, forteller hun.

Banen er oppe mellom kl. 10 og 21 hver dag hele uka, og brukerne er fra helt små nybegynnere til de unge som øver på elegante piruetter! For nybegynnere er det kjekt å benytte seg av «pingvinene», som brukes til balansetrening.

broken image

Elever fra 9C på Gran Ungdomsskole.

-Det ser ut til at skøytebanen er blitt en sosial arena og et samlende fritidstilbud for små og store i Gran Handelssenter, sier Kari F. Lokrheim fornøyd.

Som kjent var SpareBankstiftelsen Gran en av flere gode fødselshjelpere da den nye skøytebanen på Torget skulle finansieres. Daglig leder i stiftelsen, Jørn Prestkvern, har fra sitt kontorvindu god oversikt over aktiviteten på banen.

-Det er hyggelig å observere at skøytebanen er populær og blir mye benyttet. Jeg ser veldig ofte foreldre som følger sine barn til banen, slik at de kan få anledning til å utfolde seg på isen, sier Prestkvern.

-Ved tildeling av denne gaven, håpet stiftelsen at skøytebanen kunne bli et spennende nærmiljøtiltak for lek og glede og bidra til fysisk aktivitet for barn og unge. Vi opplever at det er blitt slik og at stiftelsens visjon om å utløse gode krefter og bety en positiv forskjell for lokalsamfunnet også er oppfylt, avslutter daglig leder Jørn Prestkvern i SpareBankstiftelsen Gran.