Gå tilbake til nettstedet

SPAR GRAN LEVERER MATGLEDE TIL FOLKET!

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

Joda, vi er fullstendig klar over at det er et overordnet budskap som overgår det meste og bringer julefred og høytid inn i de tusen hjem. Men det er ikke til å komme forbi at skal jula bli vellykket for både kropp og sjel, spiller også de kulinariske opplevelsene en viktig rolle. De ansatte på Spar Gran gjør alt for å hjelpe deg med det.

broken image

Kjemien stemte da butikksjef på Spar Gran, Roy Morten Lereng, var på førjulsbesøk hos kalkunen Kalle i Bergseng Bondegårdsbarnehage! Kjekke karer begge to! Mange av Kalles artsfrender må imidlertid bøte med livet i disse dager, da kalkun er blitt populær julemat!

-Den jevne hadelending er nokså tradisjonsbundet når det gjelder menyen for den store kvelden, og vi kommer ikke utenom svineribba, sier butikksjefen på Spar Gran, Roy Morten Lereng, som selv sverger til ribbe på julekvelden. – Vi selger ribbe ellers i året også, og pr. 10. november var ca. 1 tonn ribbe solgt over disk i forretningen på Smietorget. Fram til jul vil nok ytterligere 1 – 1.5 tonn havne i handleposene til kunder i regionen vår, sier Lereng, som legger til at bare i uke 45, da det var ribbetilbud, ble det solgt godt og vel 150 kg! Mange kjøper den ferdig stekt, andre foretrekker den fersk.

Men verden er som kjent stadig i endring, og noen tenker på andre alternativer enn sprøstekt ribbesvor og surkål. Lutefisk, torsk, kveite og pinnekjøtt kan for mange være synonymt med julefølelsen, og det får du også i ferskvaredisken på Spar. Vi kan nevne at i et normalår selges det 5 – 600 kg lutefisk i butikken, og årets salg ser ikke ut til å bli noe unntak. Og når vi først er inne på fiskesortimentet: Rakfisk-tilhengere kan få sin delikatesse i løs vekt, og selvsagt er det prisbelønnet rakfisk fra Valdres vi snakker om.

Kalkun er også blitt populær jule- og nyttårsmat. For å bli bedre kjent med den, tok vi med oss Roy Morten på kalkunbesøk til Bergseng Bondegårdsbarnehage i Brandbu, der «sjefen sjøl», Kalle, lever det gode kalkunliv med sine tre damer av den noble fjærkrearten. Etter å ha ønsket oss velkommen og markert sitt revir med blåfarget hode og et hav av brusende fjær, tok han aller nådigst plass på butikksjefens fang, - lykkelig uvitende om at den ankomne gjesten selger både hel kalkun og kalkunfilet til fornøyde kunder i butikken!

Spar Gran kan også redde den mest uerfarne kokk fra den store dessertfadesen, da det er ferdige desserter å få kjøpt, f.eks. riskrem og rød saus, som er en klassiker.

Og skulle du mangle noe på kakefatet når det kommer til kaffen, kan du redde deg med Spars berømte og særs gode julekake, som det hvert år bli solgt rundt 1200 stk. av før julehøytiden!

Og så har butikksjefen et viktig budskap til slutt: -Vi på Spar Gran ønsker alle velkommen til en hyggelig julehandel hos oss, og vi håper alle ser verdien i å handle lokalt, slik at arbeidsplasser blir opprettholdt og butikkene nær deg kan ha et liv, også etter nyttår!

broken image