Return to site

SPENNENDE SOMMER I GLASSLÅVEN KUNSTSENTER!

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

En av landets mest anerkjente kunstnere, Ørnulf Opdahl, har utstilling i Glasslåven Kunstsenter helt fram til 25. august. Salgsutstillingen har fått navnet «Mellom lys og mørke», forteller daglig leder Hilde Nyeggen Martinsen.

To sentrale personer i Glasslåven på Granavollen: Daglig leder Hilde Nyeggen Martinsen (t.v.) og glasskunstner Ulla-Mari Brantenberg, her ved et maleri av sommerens store trekkplaster, kunstneren Ørnulf Opdahl.

Opdahl henter sin inspirasjon fra den dramatiske naturen på nordvestlandet; møtet mellom hav og land, storm og stille, fjord og bratte fjell.

- Han er en ener når det gjelder å få årstidenes skiftende stemninger og magiske lys ned på lerretet, og vi gleder oss over å dele denne enorme kunstopplevelsen med alle besøkende i sommer, sier Martinsen, som forteller at det vil være litografier i Stallgalleriet og malerier i Høyloftet.

I tillegg til denne godbiten for kunstsamlere, vil den kjente glasskunstneren Ulla-Mari Brantenberg som vanlig ha sin egen salgsutstilling ved siden av glasshytta si. I anledning Operafest Røykenvik har hun skapt vakre Operaglass, med ekte bladgull i bunnen. Disse selges sammen med annen vakker glasskunst, nye smykker fra Toril Bjorg, samt kunst og bøker fra Glasslåvens øvrige leietakere. Sist, men ikke minst, må nevnes at smykkedesigner Kaja Gjedebo og hennes elegante smykker introduseres for Glasslåvens besøkende denne sommeren.

- Vi vil ha et kunstlotteri gående her i sommersesongen, og nytt av året er at Hilde Kristiansen har flyttet sitt rammeverksted hit til potetkjelleren i låven, noe vi er veldig glade for. Hele Granavollen har mye å tilby turister og fastboende, og vi ønsker alle velkommen, sier Hilde Nyeggen Martinsen.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK