Gå tilbake til nettstedet

Spennende tider for regionsenteret vårt!

· Leder
broken image

Som mange av dere allerede har fått med dere, har vi i Gran startet arbeidet med en ny, flott kunstisbane på torget i sentrum. Sparebankstiftelsen Gran har, som du kan lese i avisen, gitt regionsenteret 2,7 millioner til å etablere banen. Tenk å få en så flott gave til hele Hadeland! Sparebankstiftelsen er opptatt av stedsutvikling og ønsker å bidra til at barn og unge har det bra i sentrumsområdene. De vet også at lavterskeltilbud og aktiviteter for store og små på dag- og kveldstid fører til et levende sentrum. Alt dette har de hatt i bakhodet når de generøst har støttet prosjektet. Også Regionrådet for Hadeland bidrar med midler inn i prosjektet og Gran Kommune med mannskap til vedlikehold og drift på dagtid, så her snakker vi virkelig om et felles løft. Meningen er at banen skal være åpen på dag og kveldstid fra månedsskifte november/desember og til rundt påsketider.

Sparebankstiftelsen er opptatt av stedsutvikling
og ønsker å bidra til at barn og unge har det
bra i sentrumsområdene.

Spennende tider er det også for miljøgata i Gran. Planene har vært klare lenge. Opprinnelig satte Statens Vegvesen av 50 millioner til prosjektet i 2012, i forbindelse med riksveg 4 utbyggingen. Prislappen for miljøgata er i dag satt til 88 millioner og fullfinansieringen har latt vente på seg. Utbyggingen er nå delt inn i 3 etapper og Oppland Fylkeskommune ønsker å starte arbeidet fra nord. Da holder dagens penger til 2/3 av strekningen. Gran Kommune har saken til politisk behandling i disse dager og der har også rådmannen foreslått start i nord. Ulempen med dette er at det faktisk er i sør utbyggingen vil ha størst betydning og kan generere inntekter inn i prosjektet. Det er også i sør miljøgata vil bidra til mest næringsutvikling og mulighet for mange nye arbeidsplasser. Næringslivet rundt søndre del har i årevis hatt byggestopp i påvente av prosjektet. Hele utviklingen av regionsenteret hviler i stor grad på ferdigstillelse av miljøgata i denne enden.

Men vi har også andre ting å tenke på: Til helga er det farsdag og våre butikker har gaver i alle størrelser og prisklasser. Hyggelig er det også hvis du gjør noe spesielt for din far. Jeg synes uansett en felles hilsen til alle fedre fra alle oss i Gran er på sin plass: Gratulerer med farsdagen!

I forbindelse med Black Friday fredag 23.november utgir vi en egen avis torsdag 22.november. Julegateåpning i Gran er lørdag 24.november. Årets siste utgave av GranToppen utkommer mandag 10.desember. Husk at du alltid kan lese avisen elektronisk på www.ghh.no

Nyt mørketiden så lenge!

Vennlig hilsen
Kari Framstad Lokrheim

Daglig leder i Gran Handel og Håndverk