Gå tilbake til nettstedet

SPESIALLAGET ØL OG PØLSE PÅ GRANAVOLLEN GJÆSTGIVERI

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

Daglig leder Stig Fossum ved Granavolden Gjæstgiveri gleder seg over stadig økende turistpågang i sommersesongen. Det er tredje året gjestgiveriet har hatt sommeråpent, og av de mange utenlandske gjestene er det overvekt av tyskere, kan Fossum fortelle.

broken image

Daglig leder Stig Fossum (t.v.) og kjøkkensjef Hanne Lindahl ved Granavolden Gjæstgiveri, sørger for både god atmosfære og ikke minst utsøkt mat til alle gjester som er innom.

Fossum har registrert en stigende interesse for historiske steder hos turistene, men det tar tid å innarbeide seg på utenlandsmarkedet. Nå har imidlertid mange europeiske reiseselskaper Granavollen-området med i sine kataloger, og Fossum jobber for å få fullt belegg også sommerstid. Når gjestene kan tilbys tilleggsopplevelser som omvisning i Søsterkirkene og Steinhuset, ferdsel langs Kongevegen og i tillegg oppleve en svært hjemmekoselig atmosfære med kortreist og utsøkt mat, tror Fossum at omsetningen vil fortsette å øke. Det må nevnes at Hadeland Håndverksbryggeris øl tilegnet stedet, Gregers Granavøl, og Brandbu Pølsemakeris Granavollen-pølse, begge har høstet bifall hos gjestene.

På denne tiden av året er det stor pågang fra kurs- og konferansearrangører, og dette er fortsatt den viktigste delen av driften ved det ærverdige gjestgiveriet, som har gjennomgått en pietetsfull restaurering de senere årene.

Stig Fossum forteller at stedet jevnlig blir brukt også til brylluper og julebord, og både han og de ansatte gleder seg over de mange positive tilbakemeldingene fra gjestene!