Gå tilbake til nettstedet

Spis deg god og mett på Granstunet

Tekst Marit B Skoglund Foto: lånt fra de tre spisestedene.

På Granstunet kan man spise seg mett eller ta en god kopp kaffe både i og utenfor senterets åpningstider. Her finner man tre ulike spisesteder som utfyller hverandre godt. Det er Kaffehjørnet oppe i andre etasje, Søstrene Stene og Mamma Mia, finner man nede i første etasje.

broken image

Kaffehjørnet

Oppe på Kaffehjørnet kan du få servert alt fra en god lunsj, til kake og kaffe eller en skikkelig god tradisjonsrik middagstallerken.

En av de tre innehaverne, Heidi Højfeldt forteller at de har god norsk tradisjonsmat på menyen. De steker medisterkakene selv og den brune sausen og kålstuingen er laget fra bunnen av, slik man gjør det hjemme. Heidi sier også at flesk og duppe er en populær middagsrett, som det går mye av.

- Men for all del vi har også Hamburgere og Pommes Frites, sier hun. Her har vi noe for alle smaker og aldersgrupper. Du kan faktisk også bestille kaker her til ulike anledninger, da vi har et samarbeid på det området med Bakehuset.

broken image

Søstrene Stene

Dette er senterets kaffe og lunsjbar. Her finner du et godt utvalg av varmt og kaldt drikke, samt påsmurt brødmat i forskjellige varianter.

-Men også det litt uforutsigbare som grøt kan snike seg inn på menyen, forteller en av innehaverne Birgit Stene. Den hjemmelagede Pastasalaten er veldig populær og Påsmurt Focaccia BLT med Aioli er også noe folk gjerne kjøper igjen og igjen. (BLT står for bacon, salat og tomat.)

Birgit forteller også at de straks feirer 1 års jubileum. De åpnet akkurat på den litt spesielle datoen 12. Mars i fjor. De gleder seg nå til tiden fremover hvor de starter opp igjen med salg av Softis og ulike Is-teer, og kanskje litt mer uteliv.

broken image

Mamma Mia

Dette er restauranten med alle rettigheter, på Granstunet. Med åpningstider som også går utenom senterets vanlige åpningstider.

Kjøkkensjef Yunus Gunes kan fortelle at de har en meny med både lunsj og middagsretter. Menyen er basert på smaker fra det Tyrkiske kjøkkenet, men kundene bestemmer selv hvor sterk maten skal være.

Av lunsjrettene er det Kyllingsalat og Pasta som er det mest populære. Når det gjelder middag er det Plankestek og Mix Grill som er virkelig i vinden. Yunus kan fortelle at de har en spesiell meny for pensjonister, med egne priser. Dette vet mange å sette pris på. Lokalene er nylig oppusset, så det er lunt og trivelig å sitte her å innta et smakelig måltid. Velkommen til oss også på søndager fra 12 til 22, sier Yunus.

Med dette kan Granstunet si at de har et godt og bredt tilbud av spisesteder for folk i alle aldre, og at man kan finne et sted å ta seg en matbit for enhver anledning og smak. Velkommen til oss, du vil garantert finne noe godt.

broken image