Gå tilbake til nettstedet

Stonefly vil hjelpe folk i gang med isfiske

Tekst og foto: Kari Isingrud

Fiskeentusiastene hos Stonefly på Gran vil dele fiskegleden og kunnskapen med folk som trenger litt starthjelp. Nå satser de stort på vinteraktiviteter. Det blir kurs, temakvelder, familiedager på isen og andre arrangementer.  

broken image

 Stonefly oppfordrer til å ta med familie og venner på isfiske. Er du nybegynner fins det både kurs og arrangementer som hjelper deg igang.

- Isfiske passer for hele familien, sier Vidar Fjellhammer, daglig leder og eier i Stonefly AS. Han mener det er en morsom, enkel og rimelig hobby, og på Hadeland er det mange vann som både har bra med fisk og er lett tilgjengelige.  

Nå ønsker Stonefly å få flere ut på isen. De arrangerer en rekke nybegynnerkvelder. Der kan folk uten erfaring lære om utstyr, sikkerhet, fiskearter og alt grunnleggende for å kunne fiske på isen. I tillegg vil det bli arrangert familiedager på lokale vann, der man kan få praktisert nye ferdigheter.    

- Vi har inngått samarbeidsavtale med jeger- og fiskerforeningenebåde i Gran og Lunner, forteller Vidar. Målet er å rekruttere særlig barn og familier. Det har de hatt suksess med på sommeren, og nå ønsker de å inspirere til vinteraktiviteter også. 

 

Gøy med isfiske  

Lørdag 5. februar arrangerte Stonefly den årlige isfiskekonkurransen på Jarenvatnet. 155 deltakere, både nybegynnere og proffe, koste seg noen timer i finværet på isen. 

broken image

Oskar Schjager (7) pilker på Jarenvannet. Bak sitter pappa Steinar, mens storebror har dratt i vei på isen på leit etter et hull der fisken biter. 

Oskar Schjager (7) fra Oslo har kommet sammen med pappa Steinar og storebror. De er ivrige og reiser rundt på konkurranser. Steinar synes konkurransen på Jarenvatnet er veldig bra. Det er fisk å få og veldig fine premier.  

- Jeg isfisker egentlig ikke så veldig mye, forteller Oskar og avslører at det er pappa og storebror som er mest ivrige. Men han har hatt fiskelykke i dag, og kan vise fram en pose med et uvisst antall småfisk.   

 

broken image

Alfred Haga Schaanning (11) borrer et nytt hull på null komma null!

Alfred Haga Schaanning (11) fra Bekkelaget i Oslo er dreven isfisker som har deltatt i både mesterskap og konkurranser før. 

- Det er veldig gøy, sier Alfred, og legger til at hvis man plutselig treffer på en stim, ja da er det veldig, veldig gøy! Denne lørdagen har han fått tre fisk i løpet av en drøy time.