Gå tilbake til nettstedet

TENK MILJØ OG ØKONOMI, - SATS PÅ SOLCELLEANLEGG! 

 Tekst:Anne Lise Skjaker Foto: Gulbrandsen& Olimb 

Elektroinstallasjonsfirmaet Gulbrandsen & Olimb merker at folk flest er blitt mer bevisste på muligheter
for billigere og mer miljøvennlige energikilder enn strøm.  - Solcelleanlegg er i vinden, og vi leverer og monterer slike på både privatboliger, næringsbygg og til landbruket, forteller ansvarlig prosjektleder Arild Gulbrandsen i firmaet. 

broken image

Gulbrandsen & Olimb v/ Arild Gulbrandsen gratulerer Gunnar Rækstad i Tingelstad med
nytt solcelleanlegg.

-Det største anlegget vi har levert hittil er montert på Økern Sykehjem, der vi har installert et anlegg som produserer 93000 KWH, sier Gulbrandsen. 

Det blir som kjent stadig flere av oss på jordkloden, noe som fører til et stadig økende behov for energi. Produksjon, vareforflytning og persontransport er energikrevende, og i tillegg kan nevnes oppvarming, matlaging og samhandling. Søkelys på miljø og stadig oppadgående strømpriser, har ført til at mange har begynt å tenke i nye baner. Solcelleanlegg er et godt alternativ, og selv om det koster litt å installere det, tar det ikke mange årene før det er tjent opp igjen. 

broken image

Slik ser den ut, inverteren, (vekselretteren), som gjør likestrøm fra solcelleanlegg om til 230V-vekselstrøm. Strømmen leveres viasikringsskapet ditt ut til forbruk i huset eller evt. til det faste strømnettet for salg.

Solas kapasitet når det gjelder energiskaping er helt enorm. I løpet av to minutter sendes solenergi til jorda som tilsvarer det totale forbruket på kloden vår gjennom et helt år! Har du først investert i et solcelle-anlegg på taket, kan du produsere ren, fornybar kraft lokalt og uten forurensing i 30 – 50 år framover. Du kan altså bidra tilen del av løsningen på klimautfordringene i framtida ved å satse på et slikt anlegg. 

- Det er bare å ta kontakt, så beregner vi hvor mye kraft du kan forvente pr. år ved å gå til innkjøp av solcellepaneler, sier Arild Gulbrandsen i firmaet Gulbrandsen & Olimb avd. Hadeland.