Gå tilbake til nettstedet

TORSDAGENS FESTIVALPROGRAM!

Tekst: Anne Lise Skjaker

Med få ord kan vi beskrive torsdagens festivalprogram som meget variert og tilpasset alle aldre. Storgata vil som tidligere år være en eneste stor markedsplass, der du kan se, smake, høre og i det hele tatt oppleve noe hele tiden. Og programmet varer fra kl. 10 på formiddagen til kl. 22.00 på kvelden!

broken image

Utstilling av gamle traktorer og landbruksredskaper finner du i Storgata.

På formiddagen vil festivalutgaven av Hadeland Aquavit slippes på Vinmonopolet, der årets festivalkunstner, Marit Knarud, signerer flaskene. Mange vil nok sikre seg en flaske eller flere som gave eller til egen samling i kjellerboden. Samtidig åpner rådmann Lars Ole Saugnes kommunens Pop-Up-leilighet på Granstunet, og vi antar at mange ønsker råd og tips fra både fysio- og ergoterapeut om hvordan de på en enkel måte kan forberede hjemmet sitt til alderdommen.

broken image

Marit Knarud signerer årets akevit.

Rema 1000 Gran inviterer alle som ønsker å få seg en matbit til gratis lunsj i festivalteltet ved Meieritråkket kl. 12.00. Mens sultne festivalgjester tar for seg av lunsjbordet, vil Sigmund Bjørklund og Jan Magne Trulsen underholde med musikk og sang. Fra kl. 11 – 19 blir det kafé på Meieritråkket i regi av Gran Jente- og Guttekorps. Bygdekvinnene vil i tillegg bake lefser og servere potetprodukter.

broken image

Sigmund Bjørklund og John Magnus Trulsen underholder under lunchen.

Barna er viet stor oppmerksomhet denne første festivaldagen. Det vil nemlig bli gratis barne- og ungdomsaktiviteter i Storgata, og dette er det Viken Fiber og Jaren IL Håndball som står bak. I tillegg til dette vil Varig Hadeland Forsikring ha med seg bamsen Bjørnis på sin stand i Storgata. Han er en populær kar, som mange ønsker en selfie med!

Vi må også nevne at Thomas Tivoli, som tidligere år, snurrer karusellene fra kl. 15 til kl. 22, og her er det mye å finne på for både små og store.

For de som liker å se på gamle traktorer og landbruksredskap, er det en utstilling av dette helt nord i Storgata. Vi tipper at mange familiefedre legger turen innom den.

broken image

Morgan Sulele synger i festivalteltet.

Om kvelden blir det et rusfritt arrangement for alle i Festivalteltet, og her er kjente navn som artisten Morgan Sulele, danserne fra GoodVibe og bandet Bullets of Blood med og skaper stemning. Sparebankstiftelsene på Hadeland støtter også i år barn og unge ved å bevilget penger til arrangementet. Det gjør at billettprisen har den hyggelige prisen på kun kr. 50,-

Selvsagt må vi ikke glemme at det vil være fullpakket av stands i hele Storgata, og at butikkene her vil ha oppe til kl. 19, mens sentrene har oppe til kl. 22.

Torsdagen blir uten tvil en pangåpning på årets Potetfestival!