Gå tilbake til nettstedet

TRYGGER FOLK OG TING PÅ HADELAND

Tekst: Kari Isingrud Foto: Fotograf BT Stokke AS

Varig Hadeland Forsikring har i 165 år stått på for å gjøre Hadeland tryggere. Selskapet gir den lokale brann- og redningstjenesten viktig utstyr, deler ut livbøyer og hjertestartere, og hjelper kunder til å forebygge skade på liv og eiendeler.

broken image

Kunderådgiverne Jane Johnsen og Trond Myrvang i Varig gir gjerne gode råd om hvordan du sikrer boligen din.

- Vi ønsker først og fremst å forebygge skader, sier Hanne Thoen, salgsleder privat, i Varig Hadeland Forsikring. Hun understreker at Varig vil være synlig og nyttig for lokalsamfunnet, både som forsikringsselskap og gjennom Varigfondet.

 

Samfunnsansvar i 165 år

Hanne forteller at det går en rød tråd gjennom selskapets virksomhet siden oppstarten av Hadeland Brannkasse i 1855. Da gikk lokale bønder og husmenn sammen for å sikre at de som ble rammet av brann skulle ha mulighet til å bygge opp igjen det de mistet.

 

- Det var brannkassene som startet brannvesenet for å forebygge skade, sier hun og forklarer at senere overtok kommunene ansvaret og utstyret. Varig har hele tiden samarbeidet tett med det lokale brannvesenet.

 

- Vi bidrar der vi kan med utstyr til brann- og redningstjenesten, for eksempel et skumleggingssystem som sikrer nabobygg, biler og utstyr i forbindelse med brann. Hun poengterer at skadeforebygging og forsikring er Varigs hovedoppgaver også i dag, 165 år senere.

 

Gode råd til kunder

For Varig er det viktig å snakke med kunden om hvordan en kan sikre seg selv, familien, bolig og eiendeler . Hanne forteller at de har mange gode tilbud som skal hjelpe kunden å forebygge skade. Det kan være sikkerhetsutstyr til innkjøpspris, tilbud om gratis service på pulverapparatet, eller tilskudd til el-kontroll.

 

- Kundene synes det er godt å ha tatt den samtalen, avslutter hun.

broken image

Hanne Thoen hos Varig er opptatt av å gjøre Hadeland tryggere.

Satser på lokalt samarbeid

Varig Hadeland Forsikring og Alarm & Service AS har inngått samarbeid. For kundene betyr dette økt trygghet og gode rabatter.

- Vi har det til felles at vi selger noe kunden håper han aldri får bruk for, ler Nils Harald Martinsen i Alarm & Service på Roa. Selskapet leverer blant annet alarmsystemer, mens Varig gir rabatter til kunder som installerer slikt utstyr.

- Vi er opptatt av mye av det samme. Det handler om å trygge folks liv og verdier, sier Hanne Thoen i Varig. Hun legger til at det er viktig for Varig å velge lokale, seriøse samarbeidspartnere.