Gå tilbake til nettstedet

VARMEPUMPER ER I SKUDDET

Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Fotograf BT Stokke AS

- Fjorårets regnskap viser at vi omsatte varmepumper for 5 mill. kroner, og det er nesten en dobling av omsetningen i forhold til året før, forteller en fornøyd daglig leder Nils Harald Martinsen i Alarm & Service AS på Roa.

broken image

Firmaet begynte å forhandle varmepumper fra Panasonic og Mitsubishi i 2012, og i årene etter har salgskurven gått bratt oppover. I 2017 ble ca 200 varmepumper montert, og det er Hadeland og områder innen en times kjøretur fra Roa som er nedslagsfeltet.

- Varmepumper gir lave energiutgifter, er miljøvennlige, gir enkel og effektiv oppvarming, god komfort og godt inneklima, sier Martinsen på vårt spørsmål om de største fordelene ved investeringen. - De fleste varmepumper kan dessuten brukes til kjøling på varme sommerdager. Men service og vedlikehold er viktig for maksimal ytelse, derfor har vi tre godkjente NOVAP-teknikere som tar seg av dette, sier han.

NOVAP er en uavhengig bransjeorganisasjon som arbeider for økt anvendelse av varmepumper og økt kompetanse innen denne bransjen i Norge.

Da gjenstår bare å nevne at Alarm & Service i tillegg har tilbehøret du måtte ønske til din varmepumpe, f.eks. “varmepumpehus” og bunnpanner med varmekabel til å samle opp vann og lede dette til nærmeste drenering.